Mandag er tempodag eller sprinterdag. Det er her, du kan lege, du er Thor Hushovd eller Erik Zabel. Ruten går ud over det østfynske. Den er ikke så kuperet, til gengæld bliver der/kan der blive kørt efter by skiltene.

Som regel er der ikke lige så mange med om mandagen som om onsdagen, så opdelingen af grupper kan variere og vil blive foretaget ud fra en konkret vurdering af de tilstedeværende. På gode dage er der tre grupper, andre dage er der kun deltagere til en. På gode dage vil den første gruppe ofte være en blanding af folk fra gruppe 1 og 2.  Den anden en blanding af folk fra gruppe 2 og 3, mens den tredje gruppe vil bestå af nogen fra gruppe 3 og 4.

De enkelte gruppe aftaler indbyrdes, hvordan der skal køres på dagen.

Ideen med mandag er, at det skal fungere som en slags intervaltræning. Pulsen kommer i det røde felt, når der sprintes for at komme først over stregen. Farten sættes lidt ned og pulsen falder lidt til ro inden den næste sprint.

I den første gruppe bliver der kørt stærkt, og her skal man ikke forvente, at der altid bliver samlet op. Så hvis man ikke kan følge med her, er det en god ide at falde tilbage til næste gruppe.

Husk at også om mandagen er det en god ide at vurdere, hvordan benene er, og lige mærke efter hvilken gruppe man passer bedst ind i.